UÇAK GÖVDE  - MOTOR BAKIM (MF-4, YGS-1)

Programın Amacı

Uçak gövde bakım programının amacı, uçak gövdelerinin ve sistemlerinin üretimi, bakımı ve onarımı işlerini yürütecek elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Uçak gövde bakım programında eğitim süresi hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır. Uçak gövdelerinin ve sistemlerinin bakım-onarım ve üretimi konusunda teorik ve uygulamalı dersler verilir. Programda ayrıca; fizik ve matematik gibi temel dersler yanında, uçak bilgisi, malzeme ve imal usulleri, uçak elektriği, alet teorisi, uçak gövde sistemleri, otomatik uçuş, kontrol sistemleri gibi meslekle ilgili dersler okutulur. Diploma için, ders kredilerinin en az 1/3'ünün İngilizce eğitimi yapılan derslerden alınması zorunludur. Kayıt için tam teşekküllü bir devlet hastanesinden, mesleğini yürütmeye engel olacak fiziki, ruhsal ve bedensel bir engel olmadığına dair bir rapor alınması gereklidir.

Gereken Nitelikler

Uçak gövde bakım programına girmek isteyen bir kimsenin, başta fizik olmak üzere temel bilimlere ilgili ve bu konularda başarılı, mekanik ve göz el koordinasyonu yeteneği yüksek, dikkatli ve sorumlu bir kimse olması beklenir.

Mezunların Çalışma Alanları

Uçak gövde bakım programını bitirenler, teknik bakım yapılan hava limanlarında, uçak fabrikalarının bakım-onarım atölyelerinde, proje ve tasarım aşamalarında, sivil hava şirketlerinde, devlet hava meydanları işletmelerinde, THY, HAVAŞ, USAŞ, ASELSAN, gibi kuruluşlarda çalışabilirler.

Uçak Motor Bakım ve Uçak Gövde Bakım programlarına girmek isteyen adayların özellikleri ve iş bulma alanları birbirine çok yakındır. Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesindeki bu bölümlerin en genel amacı; uçak sanayisinin işletme aşamasındaki teknik eleman gereksinimini karşılamaktır.