BİYOMÜHENDİSLİK (MF-3)

Programın amacı :

 Biyomühendislik programının amacı, temel  tıp bilimleri ile mühendislik bilimlerinde kullanılan  teknoloji konusunda eğitim yapmak ve tıp bilimleri ile mühendislik bilimleri arasında köprü kurabilecek teknik elemanları yetiştirmektir.

 Programda Okutulan Belli Başlı Dersler :

 Biyomühendislik programında termodinamik, akışkanlar mekaniği, kinetik, biyomekanik, ayırma ve saflaştırma teknikleri, moleküler biyoloji, protein kimyası, immünüloji, farmakoloji, hücre fizyolojisi ve biyokimyası genetik mühendisliği gibi dersler okutulur.

 Gereken Nitelikler :

 Biyomühendislik programına girmek isteyenlerin  fizik, kimya ve biyolojiye ilgili ve bu konularda başarılı, bilimsel çalışmaya meraklı, yeniliklere açık, dikkatli ve sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekir.

 Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları işler :

 Bu programdan mezun olanlara “ Biyomühendis” unvanı verilir. Biyomühendisler temel ve uygulamalı tıp alanında  karşılaşılan sorunlara yaptıkları araştırmalarla çözüm getirmeye çalışırlar.

 Çalışma Alanları :

 Biyomühendisler hastanelerde, ilaç endüstrisinde, çevre koruma ile ilgili kuruluşlarda, Türk Standartlar Enstitüsü, Hıfz-ı Sıhha’ da genetik tanı ve tedavi ile ilgili kuruluşlarda çalışma olanağı bulabilirler.